Opvoedstijlen

“Ja hoor…… Daar gaan we weer!”

Dat gevoel kun je als opvoeder hebben in situaties waarvan je de afloop vaak al weet. En toch lukt het je niet om het verloop een andere wending te geven.

Strijd aan de eettafel, kinderen die steeds uit bed komen, met onrust ’s ochtends de deur uit rennen of zich niet aan de afspraak houden. Voorbeelden van situaties die vaak voorspelbaar zijn en toch moeilijk te doorbreken. Dit komt omdat je als ouder handelt vanuit je persoonlijke opvoedstijl en deze stijl soms niet past bij de ontwikkelingsfase van je kind. Hierdoor kunnen interacties met je kind je soms veel energie kosten.

In deze driedelige workshop van elk 1.5 uur krijg je antwoord op de vragen:

  • Welke opvoedstijlen bestaan er?
  • Vanuit welke opvoedstijl handel ik meestal?
  • Wat zijn de kwaliteiten en valkuilen van mijn opvoedstijl?
  • Sluit mijn opvoedstijl aan bij de ontwikkelingsfase van mijn kind?
  • Hoe kan ik terugkerende patronen in het opvoeden doorbreken?
  • Hoe werken we als ouders samen, ook al hebben we verschillende opvoedstijlen?

Doen en ervaren

Aan de hand van een eigen ‘daar gaat ie weer’ situatie ga je op zoek naar je opvoedstijl met de daarbij behorende kwaliteiten en valkuilen. Ook maak je kennis met andere opvoedstijlen. Je ervaart hoe je andere stijlen in kunt zetten in een situatie waarin je steeds vastloopt. Dit maakt dat je bestaande patronen kunt doorbreken en stroeve situaties weer soepel kunnen verlopen. De opgedane inzichten en ervaringen zijn direct toepasbaar in de thuissituatie. Hierdoor verandert de interactie tussen jou en je kind en kost opvoeden je minder energie.

De workshop is de afgelopen jaren zeer succesvol geweest voor allerhande opvoedvragen bij kinderen vanaf ongeveer 4 jaar tot en met de puberteit.

Praktische informatie

Locatie : Rembrandtlaan 2B, 3723 BJ, Bilthoven
Data: nog nader te bepalen
Tijd: 20.00-21.30
Kosten: € 90,- per persoon voor drie bijeenkomsten
Aanmelden: Je kunt je individueel aanmelden. Het is ook mogelijk zelf een deelnemersgroep samen te stellen. Bij minimaal 5 deelnemers gaat de workshop van start.

Voor aanmelding of meer informatie kun je contact opnemen met Femke Kooijmans via 06-45173760 of fkooijmans@beweginginontwikkeling.nl.