Mindfulness voor kinderen

Uit je hoofd in je lijf

Druk? Snel afgeleid? Onrustig? Een kort lontje? Moeilijk kunnen ontspannen? Lastig in slaap komen? Dan kunnen oefeningen vanuit de mindfulness helpen.

Uit je hoofd in je lijf is een serie van 6 lessen die we speciaal ontwikkeld hebben voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Je kind leert spelenderwijs hoe het zit met aandacht, gevoelens en gedachten. Met ademhalings- en ontspanningsoefeningen ontdekt je kind hoe het zijn of haar hoofd tot rust kan brengen zodat het zich beter kan concentreren en gemakkelijker kan ontspannen. Ook leren we oefeningen waarmee je kind (weer) leert voelen wat er in zijn of haar lijf gebeurt. Je lijf geeft signalen af over hoe het met je gaat, wanneer je bijvoorbeeld even lekker moet bewegen of juist een pauzemomentje kunt gebruiken. Als je kind leert deze signalen te herkennen kan het om dat moment inzetten wat er nodig is en zo beter voor zichzelf zorgen. Naast lichaamsgerichte oefeningen maken we ook gebruik van meer creatieve vormen.
Kinderen vertellen na afloop dat ze minder last hebben van de prikkels om hen heen en zich beter kunnen concentreren op hun werkjes. Ook slapen ze gemakkelijker in en voelen ze sneller wanneer ze even een ‘time-out’ nodig hebben en wat dan fijn is om te doen.

De zes wekelijkse sessies worden aangeboden in ons centrum. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 kinderen.

De training leent zich er ook voor om op school in de klas gegeven te worden. Voor informatie over de mogelijkheden voor training op locatie en de daarvoor geldende prijzen kun je contact met ons opnemen.

 

Praktische informatie

 • Locatie: Rembrandtlaan 2B, 3723 BJ, Bilthoven
 • Data najaar 2019: elke serie bestaat uit 6 opeenvolgende trainingen
  – donderdag 26 september, 3, 17 en 31 oktober en 7 en 21 november
  Tijdens de eerste en de laatste training vindt parallel een oudertraining plaats.
 • Tijd:
  16.30u-17.30u (7-9 jaar)
  18.00u-19.00u (10-12 jaar)
 • Prijs: € 175,-
 • Trainers: Anne-Marije van Riet en Femke Kooijmans
 • Aanmelden: Je kunt je kind individueel aanmelden of samen met een vriend of vriendin. Bij minimaal 5 deelnemers gaat de training van start.

Voor aanmelding of meer informatie kun je contact opnemen via 06-29184175  (Anne-Marije van Riet) of via 06-45173760 (Femke Kooijmans)