Ervaringen

”De ouderschapscoaching van Femke heeft ons en ons gezin een enorme positieve ‘boost’ gegeven; er zijn echt veel zaken op een positieve manier veranderd. En dat in een paar gesprekken. Waarbij Femke zeer goed aansloot, ons alle twee de ruimte gaf en in korte tijd wist aan te geven waar de mogelijkheden lagen. Direct na het eerste gesprek veranderde er van alles. We hebben meer inzicht in onze samenwerking als ‘team’ en halen nu eerder het beste uit elkaar naar boven en vullen elkaar aan. Er is veel meer vertrouwen, ondanks onze (aanvankelijk) verschillende stijlen van opvoeden. We stemmen makkelijker met elkaar af en kunnen conflicten beter hanteren. Kortom, ik kan elk gezin een paar gesprekken met Femke aanraden; een cadeau voor je relatie en je gezin. (B. moeder van twee dochters in de basisschoolleeftijd).”

”Door het oudergesprek met Femke heb ik inzicht gekregen hoe wij het als gezin doen, hoe onze patronen zijn en dat dat voor onze zoon op dit moment niet helpend is klachtenvrij en zelfstandig te worden. Femke heeft me het vertrouwen gegeven mijn over bezorgdheid los te laten en leiding te nemen om mijn zoon aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid, passend bij zijn leeftijd. Mijn over bezorgdheid werkte verstikkend en maakte mijn zoon passief. Nu zie ik hem steeds zelfstandiger en daardoor krachtiger worden. Dat geeft ons enorm veel vertrouwen. (M. moeder van een zoon van 16 met chronisch hoofdpijn klachten).”

”Ik heb veel aan de nieuwe inzichten gehad. En zelfs op mijn werk heb ik er profijt van, want ik zie daar ook situaties waarin ik meer de verantwoordelijkheid bij de ander mag laten. Moeilijk, maar het levert ook veel op.” (Y. moeder van twee dochters in de basisschoolleeftijd waarvan een met chronische buikpijn klachten)

“Het is heerlijk om na maanden zonder structuur en ‘zonder’ slaap zelf weer te kunnen bepalen wanneer we slapen en het vertrouwen te hebben dat het basisritme nu goed is! Het geeft mij als moeder het gevoel dat ik een goede moeder ben en de rust die door de hulp van Femke is neergedaald in ons gezin, is heel fijn.”  (Karen)

“Onze jongste dochter is vanaf haar geboorte een erg slechte slaper geweest. Uren lag ze te huilen en ze sliep bijna nooit door. Via de huisarts kwamen we bij Femke terecht. In een heel prettig gesprek bij ons thuis zijn wij voorzien van een concreet actie/stappenplan. Meteen de eerste week zagen wij al verbetering. De rust is weer terug in ons huis!” (Kim)

“Ons gezinsleven is echt veranderd. We kunnen weer genieten. Heerlijk om onbezorgd naar onze dochter te kijken. Ze kijkt niet meer boos en bedenkelijk, ze is weer open, blij en speels. Echt een meid van bijna 5! Zomaar een zondag in het bos………………..Het is anders…………we zien onze dochter genieten, rennen en opgaan in al het moois van het bos. Wow, zo kan het dus ook!”