Ouderschapscoaching

Ouderschap

Kinderen ontwikkelen zich door vallen en opstaan, dat weten we allemaal. Ook het ouderschap kan een ontwikkeling zijn met vallen en opstaan. Het ene moment verloopt het zonder zorgen en geeft het opvoeden van je kinderen je een heerlijk gevoel. Het volgende moment kan het vragen bij je oproepen over jezelf of je kind en kost het ouderschap je heel wat meer energie.

In contact

Opvoeden is je verbinden met het wezen van het kind. Daarbij is het van belang dat je als ouder in beweging bent. Soms meebewegend of ruimte gevend, terwijl in een andere ontwikkelingsfase van het kind je als opvoeder juist stevig de leiding neemt. Om mee te bewegen of leiding te nemen is het essentieel, dat je zicht hebt in hoe je je ouderrol invult en of dat werkzaam is in deze ontwikkelingsfase van je kind. Zo sta je steviger in je ouderschap.

Voorbeelden van vragen van ouders:

  • “Ik beland steeds in dezelfde moeilijke opvoedsituatie, hoe doorbreek ik deze cirkel?”
  • “Mijn partner is niet consequent, terwijl ik dat belangrijk vind. Hoe lossen we dit samen op?”
  • “Hoe houd ik balans tussen mijn werk en gezin?”
  • “Mijn kind slaapt niet door en ligt iedere nacht bij mij in bed. Wat kan ik doen als ouder om dit te veranderen?”
  • “De kinderen maken zoveel ruzie. Hoe kan ik dit als ouder begeleiden?”
  • “Mijn kind heeft sinds onze scheiding zoveel boze buien. Hoe kan ik mijn kind hierin ondersteunen?”

Oplossingsgericht

Binnen BEWEGING IN ONTWIKKELING is het mogelijk de opvoedingsvraag waarmee je leeft te onderzoeken en te werken aan een oplossing. Dit kan door middel van individuele gesprekken of door het volgen van een van onze workshops voor ouders. Beide worden gekenmerkt door een praktische en oplossingsgerichte werkwijze.

Praktische informatie

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen over ouderschapscoaching dan kun je, geheel vrijblijvend, contact opnemen met Femke Kooijmans via 06-45173760 of fkooijmans@beweginginontwikkeling.nl.