Anne-Marije van Riet

 

Ik ben opgeleid als kinderfysiotherapeut, kinder- en jongerencoach en bewegingswetenschapper.

Na mijn opleiding heb ik tot 2009 als kinderfysiotherapeut gewerkt in diverse ziekenhuizen en particuliere praktijken. Op die plekken ontmoette ik steeds vaker kinderen bij wie motorische problemen samen gingen met meer psychosociale factoren. Om daar meer inzicht in te krijgen en de mogelijkheden te ontdekken, om hier binnen de kinderfysiotherapeutische begeleiding op in te spelen, volgde ik de opleiding tot kindercoach.

Geïnspireerd om vanuit dit bredere perspectief naar kinderen te kijken en hen te begeleiden ben ik in 2009 Kinderfysiotherapie Bilthoven gestart met als motto beweging in ontwikkeling.

In 2014 is door de samenwerking met Femke ons centrum Beweging in Ontwikkeling ontstaan. Wat ik aan kennis en ervaring in mijn rugzak heb heeft zich niet alleen vertaald naar een bredere invulling van mijn werk als kinderfysiotherapeut, maar ook in mijn begeleiding als kinder- en jongerencoach en in de trainingen die we hebben ontwikkeld voor kinderen, jongeren, ouders en professionals.

Bewegen, werken en ervaren met je eigen lijf nemen daarbij een centrale plaats in. Om ‘de taal van het lichaam’ nog meer te kunnen inzetten in mijn werk heb ik in 2017-2019 het Basisjaar Haptonomie en de Opleiding Haptonomie gevolgd. Een waardevolle aanvulling: kinderen en jongeren ontdekken nu eenmaal gemakkelijker bewegend en ervarend via hun lijf hoe het bij hen in elkaar zit, wat voor hen wel en niet werkt en wat ze nodig hebben om aan hun eigen herstel te werken, zich lekkerder in hun vel en gezonder te voelen.

Als gastdocent ben ik verbonden aan de Hogeschool Utrecht bij de opleiding Master Fysiotherapie Specialisatie Kinderfysiotherapie. Binnen deze opleiding verzorg ik workshops Communicatieve Vaardigheden en Werkstijlen. Ook begeleid ik collega’s in opleiding op de werkvloer.

De inspiratiebron binnen mijn werk? De ideeën die ouders en kinderen zelf hebben als je samen werkt aan mogelijke oplossingen. Door daarop aan te sluiten en er praktisch invulling aan te geven, kunnen in korte tijd grote veranderingen optreden. Het moment, waarop je inzicht en vertrouwen ziet ontstaan, ervaar ik elke keer weer als iets bijzonders.

Je kunt me bereiken via 06-29184175 of amvanriet@beweginginontwikkeling.nl.