Kinderpagina

Geen dokter!

We dragen geen witte jas, geven geen prikken en je hoeft ook niet in je blootje.

Wat dan wel?

Een kinderfysiotherapeut is iemand die veel weet van bewegen en van alles in je lichaam dat je nodig hebt om te bewegen. Hij of zij kan je helpen als er iets met je bewegen niet gaat zoals je zou willen.

Wat bedoel je?

Bijvoorbeeld als je een ziekte hebt waardoor je stijf bent of juist heel soepel.

Of als je geen ziekte hebt, maar niet goed mee kunt doen met gym.
Of als je pijn hebt in je rug, knie of enkel bij het sporten.
Of als je niet netjes en snel genoeg kunt schrijven.
Of als je al maanden pijn hebt of zo moe bent dat je veel minder kunt dan je gewend bent en de dokters in je lijf niets kunnen vinden.

Het klinkt misschien gek, ook als je overdag (per ongeluk) nog in je broek plast of ’s nachts nog niet droog bent kun je bij ons terecht.

We helpen zelfs baby’tjes.

Wat doen jullie dan?

Een heleboel. Lees maar.

We luisteren naar je verhaal

De eerste keer kom je altijd samen met je vader of je moeder. Wij, Femke of Anne-Marije, stellen je dan veel vragen om erachter te komen wat er aan de hand is. We willen weten waar je last van hebt, hoe lang dat al zo is en wat je wilt leren of kunnen.

We gaan op onderzoek uit

Omdat we willen weten hoe het komt en wat we eraan kunnen doen gaan we op onderzoek uit. We kijken hoe je beweegt, hoe sterk en lenig je bent, wat je allemaal kunt en waar je hulp bij kunt gebruiken. Soms lijkt het een beetje op gym. Soms doen we ook werkjes die je kent van school.

We maken een plan

Meestal bespreken we eerst met je ouders wat we ontdekt hebben. Daarna bekijken we samen met jou en je ouders op welke manier jij het beste geholpen kunt worden.
We maken een plan hoe we dat gaan doen. In dat plan staat ook wat jij wilt leren of kunnen. Daar gaan we samen aan werken.

We spelen, oefenen en geven tips

We gaan aan de slag met oefeningen, spelletjes en tips. Tips voor thuis of voor op school. Ook vertellen we je ouders hoe ze je kunnen helpen. Soms praten we met de juf of meester om die tips door te geven.