Kindercoaching

Samen met je kind veerkracht vergroten

Lekker in je vel zitten. Jezelf niet laten overspoelen door emoties. Uitdagingen aangaan, ook als je ze best spannend vindt. Je relaxt voelen terwijl je zenuwachtig bent. Stevig in je schoenen staan in een groep met andere kinderen. De rust vinden op de momenten dat je dat nodig hebt.

Samen met je kind inzicht krijgen in wat er speelt en hoe het voor hem of haar werkt. Helderheid in wat jouw kind nodig heeft om dingen te veranderen. Het vertrouwen bij je kind om dat ook daadwerkelijk te doen. Allemaal tools die de veerkracht van je kind vergroten. Een grotere veerkracht zorgt ervoor dat ze beter om kunnen gaan met tegenslagen, zich niet overmand voelen door hun emoties, ze minder gespannen zijn, zich fitter, sterker en gezonder voelen en meer lol hebben in de dingen die ze doen.

Hoe ziet de coaching eruit?

De eerste keer is een kennismaking. Samen verhelderen we de vraag waarmee jullie komen, wat jullie willen dat er verandert en bekijken we wat er nodig is om dat voor elkaar te krijgen. De keren daarna gaan we er verder mee aan de slag. De vijfde keer bespreken we met elkaar hoe het gaat, of we (voorlopig) kunnen stoppen of dat het fijn is om nog een paar keer af te spreken.

Binnen de kindercoaching wordt gewerkt met werkvormen vanuit het bewegen, spelen, aanraken en ontspannen. Als het bij je kind past worden ook andere, meer creatieve werkvormen ingezet.

Wanneer zou kindercoaching iets voor je kind kunnen zijn?

  • als je kind niet lekker in zijn of haar vel zit zonder dat je precies weet waarom of als je niet weet hoe dit veranderd kan worden
  • als je merkt dat je kind vaak gespannen is en het moeilijk vindt rust te vinden als dat nodig is
  • als je kind klaagt over een ‘vol’ hoofd of je zelf merkt dat zijn of haar hoofd overloopt
  • als je kind zich onzeker of faalangstig voelt
  • als je kind snel overspoeld wordt door emoties
  • als je kind zich moeilijk kan concentreren