Jongerencoaching

Van erover blijven praten naar er iets mee gaan doen

De ‘baas’ worden over je eigen leven. Weten waar je goed in bent en waar je energie van krijgt. En ook wat je lastig vindt en waar je batterij van leegloopt. Ontdekken welke mogelijkheden er zijn om dingen te kunnen veranderen in een richting die jij wil. Inzicht in wat jij zelf kunt doen en wie jou daarbij kunnen helpen.

Stuk voor stuk tools die je helpen om je veerkracht te vergroten. Een grotere veerkracht maakt dat je beter om kunt gaan met tegenslagen, je minder stress ervaart, je fitter bent, jezelf gezonder voelt en meer lol hebt in de dingen die je doet.

Hoe ziet de coaching eruit?

De eerste keer is een kennismaking. Samen verhelderen we de vraag waarmee je komt, wat je wil dat er verandert en bekijken we wat er nodig is om dat voor elkaar te krijgen. De keren daarna gaan we er verder mee aan de slag. De vijfde keer bespreken we met elkaar hoe het gaat, of we (voorlopig) kunnen stoppen of dat het fijn is om nog een paar keer af te spreken.

Omdat praten over jezelf iets is dat veel jongeren niet zo gemakkelijk vinden, wordt binnen de coaching vooral gewerkt met werkvormen die gericht zijn op doen, zoals bewegen, spelen, aanraken en ontspannen. Als het bij je past worden ook andere, meer creatieve werkvormen ingezet. Uiteindelijke gaat het om een mix van dingen die jij kunt gebruiken om je doel te bereiken.

Wanneer zou coaching iets voor jou kunnen zijn?

  • als je niet lekker in je vel zit zonder dat je precies weet waarom en als je het wel weet, maar je niet weet wat je eraan kunt doen om het te veranderen
  • als je stress ervaart voor toetsen, tentamens of examens
  • als je veel maalt of piekert
  • als je merkt dat je het lastig vindt om keuzes te maken, bijvoorbeeld voor je profiel of een vervolgopleiding
  • als je je onzeker voelt of last hebt van faalangst
  • als je merkt dat er bepaalde emoties spelen waar je maar geen grip op kunt krijgen, maar waar je wel last van hebt
  • als je huiswerk een ding wordt omdat je je moeilijk kunt concentreren