Anderhalve meter beleid Beweging in Ontwikkeling

Triage & Richtlijn

Het RIVM, de overheid en onze beroepsvereniging hebben richtlijnen opgesteld zodat we ouders en kinderen weer face-to-face kunnen ontvangen. Daarbij geldt dat de zorg nodig is, de juiste voorzorgsmaatregelen zijn genomen en beschermingsmaterialen kunnen worden ingezet. We volgen de Triage en Richtlijn zorgvuldig zodat we jullie veilig kunnen ontmoeten.

Werkwijze

De afgelopen weken hebben we positieve ervaringen opgedaan met het op afstand begeleiden. Daar gaan we voorlopig ook mee door.
Indien in onderling overleg besproken is dat begeleiding bij ons op lokatie noodzakelijk is zullen we een ‘live’-afspraak maken.
Voorwaarde hiervoor is dat geen sprake is van symptomen passend bij Corona en je niet tot een kwetsbare groep behoort.
Als de leeftijd het toelaat zullen we de afspraken zo min mogelijk in het bijzijn van een ouder/volwassene laten plaatsvinden.

Anderhalvemeter in ons gezondheidscentrum

In ons centrum hebben we diverse maatregelen getroffen om je op gepaste en verantwoorde wijze te kunnen ontvangen en behandelen. Met het samen naleven van deze spelregels houden we elkaar zo gezond mogelijk.

• Kom zoveel mogelijk alleen, met uitzondering van gezinsafspraken of als vooraf iets anders is afgesproken

• Kom op de afgesproken tijd om onnodig wachten te voorkomen. We plannen meer tijd tussen de afspraken om uitlopen te voorkomen en jullie te tijd te geven het pand te verlaten voordat de volgende binnenkomt

• Wacht buiten (of in de auto) tot het tijd is en loop direct door naar boven (bovenaan de trap tweemaal rechts)

• In onze wachtkeuken was je bij binnenkomst je handen, droog je ze af met keukenrol en deponeer je deze in de daarvoor bestemde afvalemmer

• In deze periode kunnen we je helaas geen koffie, thee of water aanbieden

• Je kunt in deze periode vanwege hygiëne en preventief oogpunt geen gebruik maken van ons toilet

• Mogelijk dragen we tijdens behandelingen extra beschermingskleding. Denk hierbij aan een mondkapje en handschoenen. Deze beschermingsmaterialen zijn bedoeld om zowel jullie als onze gezondheid te borgen.

Afspraken

Wanneer een eerder geplande afspraak niet heeft kunnen plaatsvinden (16 maart-heden) en wel nodig is, neem dan alsjeblieft zelf contact op. Dit kan per telefoon op per mail. Je ontvangt dezelfde dag nog een reactie en kunt, in overleg en als nodig, op korte termijn terecht.

Zeg af bij ziekteverschijnselen

We verzoeken je vriendelijk om jouw afspraak of die van je kind af te zeggen bij:

• klachten van longen en luchtwegen
• koorts
• hoesten en/of niezen
• keelpijn

We brengen onder deze omstandigheden een last minute afmelding niet in rekening. Vertrouw bij deze afweging op je gezonde verstand en neem zelf de gepaste verantwoordelijkheid.