. b : mindfulness voor jongeren

Gisteren zijn we gestart met de opleiding Trainer .b bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.
.b (spreek uit: dot B) is een serie lessen speciaal ontwikkeld voor jongeren. Het uit Engeland afkomstige programma wordt inmiddels in verschillende landen toegepast. En met succes, blijkt ook uit wetenschappelijk onderzoek.

De jongeren leren op een prikkelende manier kennis maken met de werking van hun brein en de kracht van hun gedachten. Ze krijgen praktische handvatten hoe ze kunnen omgaan met het richten van hun aandacht, piekeren en stressvolle en/of moeilijke situaties.

Jongeren die training gevolgd hebben geven na afloop aan dat ze geleerd hebben om meer gefocust te blijven, dat ze meer kunnen genieten van kleine dingen zonder te piekeren over van alles en nog wat en dat ze minder gespannen beginnen aan een toets of examen.

Binnenkort zullen we deze “introductie in mindfulness” voor jongeren binnen Beweging in Ontwikkeling aanbieden.

Voor meer informatie kun je nu al contact opnemen met Femke (06-45173760) of Anne-Marije (06-29184175).